Projekt

Vi jobbar även med hela lösningar eller dellösningar, vi kan montera era detaljer direkt efter printning för att se att det passar eller att en funktion är tillfredsställande, om det inte blir bra, snabb ändring, vi printar nya detaljer, monterar och skickar en fungerande lösning.

 

 

.

Produktexponering:
En kopia av en hydraulcylinder i litet format.

Vi tog oss an ett projekt där vi skapade en kopia av en hydraulcylinder åt en kund, baserat på deras ritningar och katalog. Detta gjorde vi med en avancerad 3D-skrivare från Formlabs, som använder en speciell teknik kallad SLA. Cylindern, som är 190 mm lång med en slaglängd på 60 mm, är gjord i ett genomskinlig, blåtonad clear resin.

Denna modell består av 16 3D-utskrivna delar och 14 vanliga skruvar. Allt kan plockas isär, förutom ett speciellt lager i fästet som är 3D-utskrivet direkt på plats. Detta lager har en liten spelrum på 0,2 mm, men kan inte tas isär.

En unik detalj är att vi kan lägga till valfri text på cylinderns rör. Denna text kan ändras för varje exemplar, vilket är perfekt för personliga gåvor eller som giveaways på mässor. Kunden behöver inte göra stora beställningar utan kan beställa precis så många de behöver och ändra texten för varje ny order.

I videon visar vi hur dessa detaljer härdas i en speciell UV-ugn med värme efter utskrift.

.